nu är alla såld

japp det ringde en lotta här ör etttag sen och ville ha den sista tiken. hon hade en schäfer som ville ha en kompis och hon har själv tävlat lydnad på elit nivå. det lät bra så imorgon ska jag ringa vet och boka en tid:)

saknar helt erferenhet av att ha hund?????

jag skulle som sagt ALDRIG sälja en valp till någon helt oerfaren och det har jag inte gjort heller. owe har växt upp med hund och har visst erfarenhet. och då vi är väldigt goda vänner med dem och ofta är där och hälsar på så har jag sagt att jag ska hjälpa dem med att ha valplektioner och träna dem och dem båda har läst på bra om hundens beteende och kollar på hundprogram och jag har pratat så mkt om hundens uppfostran och hör att dem förstår och har lärt sig väldigt bra! jag vet att det kommer bli jätte bra.

jaaa...

...nu sitter jag här igen framför datorn på jobbet. händer inte så mkt:) börjar känna mig lite hungrig men att äta på natten är inte bra för min mage så jag får stå ut tills jag kommer hem.
idag blev den svarta lilla tiken tingad också hon får ett nytt hem i sundsvall:) så nu är det bara en liten tjej kvar till salu.
ska köpa ny mobil imorgon och skynda mig att ta de sista bilderna på i alla fall 2 st av dem som jag ska leverera till sina nya hem. så förhoppningsvis blir det lite bilder imorgon om allt går som jag hade planerat dagen.

kakeldag

ja idag kaklade danne nästan klart i köket. han började lessna efter några timmar och när han gör det är dte lika bra att avsluta jobbet innan han förstör något:) han har nämligen väldigt kort stubin och går inte allt precis som han vill när han börjar lessna så är risken ganska stor att det slutar i att något går sönder. han är lik pappa sin :)
sen for jag och red en sväng och det gick bra. det har ringt 2 st som är intresserad av den svarta lilla tiken som är kvar, hopplärka som jag kallar henne. ett par kommer redan imorgon på dagen och tingar troligen henne. sen är det bara min lilla favvo kvar, den beiga tiken:) får se om det andra paret som var intresserad av den svarta tiken kanske kommer och tingar den beiga istället? vi får se.
nu sitter jag på jobbet och ska roa mig med datorn i natt igen. kom just på att det är ju i natt man ställer fram klockan. så man kan säga att klockan är 01.00 nu och det tycker jag är toppen. en hel timme kortare natt att jobba. jippie!

jag har varit arg i några dagar och är det fortfarande!



det finns så mkt okunniga männiksor som säger fördömmande saker angående de hundraser jag har och det tycker jag verkligen inte om, utan öppna inte käften om ni inte vet vad ni pratar om och inte har någon erfarenhet alls av hundar överhuvudtaget!
INGEN hund föds elak, utan dem blir som man fostrar dem. men vist pitbull, amstaff och alla de där raserna är framavlade till att ha starkare psyke och dem kräver en fastare hand och en bra uppfostran då dem kan vara lite tjuriga och envisa. det är inga raser en helt oerfaren person skaffar precis då man måste veta och kunna uppfostra en hund på rätt sätt.
har ni "kamphundshatare" tänkt på hur det står i tidningarna om en "vanlig" hund attackerat någon människa eller hund? då står det endast hund eller så skrivs det inte alls i tidningarna. är det en kamphund så står det kamphund, så det är media och ni okunniga folk som nedvärderar och förstör de stackars oskyldiga och tyvärr feluppfostrade hundarnas rykte. jag vet så många "vanliga" hundar som attackerat eller bitit andra men inte fan står det nå i tidningen då heller. ni vet väll att golden retriver är den ras som leder bett statistiken va? min teori på det är att det är många oerfarna människor som skaffar just golden för dem har hört talas om att det är en fin familjehund, ja det är det om man uppfostrar den och inte tror att man inte behöver det med en golden. ALLA raser måste man träna lydnad med och visa vilken plats den har i flocken, för det mår alla hund bra av att veta sin plats och vara lydig. förstår den vad du säger och vet när den gjort nå fel eller bra så blir hunden inte osäker och då har man en hund som mår bra psykiskt.
så är det ju så att eftersom dessa kamphundar för längesen började användas till kamp för deras starka psyke och kraftiga bett då de från början är framavlade för att användas till tjurrusning har dem varit och är populär bland "fel" folk som använder dem till just detta, men du kan få vilken hund som helst att bli elak. men just dessa oskyldiga djur som inte alls mår bra av att slita sönder varandra i stycken hamnar hos folk som inte har något hjärta alls för de här djuren, utan bara ses som pengar. det är tragiskt och jag hoppas att ni som har fördommar tänker över vad ni sagt och tycker om dessa oskyldiga djur som föds helt oskyldiga till världen! nu har jag fått spottat ur allt jag haft på tungan och det känns jävligt skönt!

hej

just nu sitter jag på jobbet och ska jobba natt. känner på mig att denna natt kommer att gå bra då jag sovit mkt idag, för mkt för jag har haft ont i huvudet som jag alltid får om jag sover för mkt. men nu är den borta som tur är och jag sitter och smuttar på min nyponsoppa:)
vi var ju på dollarigår med eva och owe och vi shoppade järnet där. hittade allt möjligt nödvändigt vi behövde och även med oss hem 2 st 90 cm sängar från svärmor så nu har vi en dubbelsäng uppe på övervåningen så det är bara att komma till oss och sova över;)
valparna blir ju 8 veckor på måndag och då flyttar paddan och nikita. på tisdag flyttar den andra lilla tigrerade hanen och sen är det endast 3 st busungar kvar hemma. v.16 flyttar den beiga lilla hanen och hans ägare kommer på söndag för att hälsa på han. hon jobbar nämlgen så mkt nu de kommande 2 veckorna så hon undrade om han fick stanna 2 veckor extra, så det får han göra. de 2 små tjejerna är fortfarande ine sålda men ska lägga in en annons i hälsingetidningar nu ikväll så jag hoppas dem snart får nya hem eller i alla fall den lilla svarta för om den beiga lilla tjejen blir kvar gör inget för mig, däremot gör det danne nå:(
ingn ny mobil har jag heller, så inga bilder tyvärr. men på måndag ska jag efter att ha levererat valparna direkt efter besiktning och vaccination åka och köpa mitt skafferi på ikea och sen på elgiganten och köpa mobilen jag sett ut med en bra kamera och telia abonnemang. har kollat runt nu och bestämt mig för att jag ska ha telia eftersom vi bor ute i skogen och behöver en mobil med bra täckning då jag ofta är ute mitt i skogen och rider eller går med hundarna så kan det vaa bra att folk får tag på mig.
hörs!

god morgon

om en halvtimme ska jag och hundarna åka in till stan och hämta danne, owe och eva så ska vi fara på en lten utflykt till härnösand och shoppa lite på dollar. det ska bli kul att umgås med dem:)
det som står överst på mn lista är en dammsugare, men ska absolut inte köpa nå billigt skit som jag gjort dem 2 senaste gångerna för dem har varit rena skiten och gått sönder direkt. vill ju helst ha en sån där h2o som innehåller vatten för då kommer inte dammet ut i luften igen och allt blir så mkt renare. ja får se vad det blir.
nu ska jag äta frulle. skriver senare.


heldag med familjen

igår kväll kom pappa, hans fru och min farmor upp för att hälsa på oss och framförallt se dem små liven på övervåningen:)
dem blev väldigt kär i alla busga valpar och pappa hade ju som alltd med sig videokameran.
idag åkte vi upp på vättaberget för att se den fina utsikten och stannade en sväng vid stallet för att titta på julio. till lunch hade jag tänkt bjuda på våfflor eftersom det är våffeldagen idag men då kontakten till järnet inte var en jordad så gick det inte så det blev pannkaka istället, men det gick ju lka bra det.
vid 15.30 tiden åkte dem hemåt igen och jag och hundarna stack till stallet igen för att ta en sväng med julio i skogen. det gick bra och gubben blev svettig.
grannen eva gick precis hem efter att ha id-märkt alla valparna som gick väldigt bra och nu ska jag bara ta det lugnt i soffan och sura över att älsklingen inte ska sova hemma inatt :(

min duktiga daniel

han har idag fått igång datorn och han var sååå stolt:) men mobilen min är fortfarande dum i huvudet men har kommit fram till jag jag ska köpa en ny mobil och enda kravet då är att det ska vara en 5,1 mp kamera på den och ett bra abonnemang. jag kollar runt på olika erbjudanden och jämför så vi får se vad det blir. så tyvärr får ni vänta med att se lite bilder då jag ej kan lägga in några från mobilen. men nu är jag i alla fall tilbaka och skriver:)

tillsalu!

 


lånar datorn av owe och eva:) vi är nämligen hos dem och umgås och har trevligt.
Nu är vi bara 2 st busiga tjejer kvar som vill ha nya hem gärna nästa vecka då vi är 8 veckor gamla.
visst är vi söta?
våran dator är nämligen fortfarande död:( och mobilen är dum i huvudet. jag kan ej ta emot sms eller skicka sms. så nu funderar jag på att skaffa en ny mobil med abonnemang för halebop är fanimej inte billigt. tycker jag laddar den hela tiden. kollar runt lite nu på olika abonnemang och jämför.
nu tjatar danne om att åka hem för han är trött. jag ska jobba imorgon hela dagen och sen kommer pappa, ljudmilla och farmor upp och stannar tills på onsdag. på torsdag ska ev jag, danne, owe, eva och denize åka till härnösand och gå på dollar.
får se när jag skriver igen. hadet så bra i alla fall allihopa!

lillebror kommer till räddning!

hej alla glada och kära läsare!

nu är det så att min syster (anno - moderatorn för denna blogg) har lite otur vad gäller elektronik.
hennes dator har lagt av då den vägrar ladda, därav inga inlägg & svar på mail. därtill är det även så att hon har en mobil som fungerar när den själv vill. den lever helt enkelt sitt egna liv.
pratade nyss med anno och samtalet bröts två gånger, sen vägrade den starta. hur som helst fick hon igång den efter två försök då den hamnat i "off-läge" och vi kunde genomföra en hel konversation utan avbrott!

så här sitter jag, skriver meddelande åt min syster. tänka sig en så söt bror hon har! den bror som dessutom ska börja jobba på TV4 inom en månad (min syster är så stolt så hon bad mig skriva det också!)
anno ska bege sig till stan imorn och se om hon kan fixa sig en nya telefon och därav bli lättare att nå. det går dock att nå henne nu också, om än inte hela samtal kan förväntas genomföras! sen jobbar hon natt så hon sover mest hela dagarna!


får se om jag uppdaterar mer åt min systers vägnar! tils dess får ni ha det så toppen och hålla tummarna för att anno snart kan ta sig an bloggosfären igen!


hjärtliga kramar,
jakob (jonssonjakob.blogg.se) *smygreklam*

sötsnören

 


grannarna louise och kevin var förbi här för några dagar sen och kelade med valparna.
just nu jobbar jag natt och ska göra det i 4 nätter på  raken. det kommer bli jobbigt :(

här ligger jag skönt:)


nu busar vi lite!

   

fredagskvällen

   


då var vi på en fest i en super fin lägenhet i stan. träffade trevligt folk och hade kul. danne var lagomt full och glad och jag var nykter som vanligt och körde:)

plastmorsan



jack är så söt med valparna. han leker med dem, tvättar dem och ligger i bädden med dem precis som en plastmorsa. han är en sån go kille:)

Färska bilder på bäbisarna

     
     

man börjar märka mer och mer olika personligheter på alla valparna. vi har paddan, han som alltid har varit tjockast av alla och en cooling. hopplärkan, den svarta lilla tjejen som var först ur lådan och som ofta nu är på upptäcksfärd i huset. lilla fina lugna damen som är den svarta med vita tecken som ofta sitter i ett hörn för sig själv när de andra leker och busar med varandra. så har vi kaxmörten, den andra tigrerade hanen som ofta hoppar på de andra och är riktigt kaxig. sen de 2 beiga är lik varandra som vi än inte märkt någon egen personlighet på än, men det kommer säkert snart.

bäbisar och kök

    


nu kan dem snart hoppa ur lådan alla 6. än så länge är det bara den lilla helsvarta tiken som kommit ur lådan 2 ggr. hon är förjäkligt busig den lilla tjejen. hon som är kaxigast av allihopa också:)
idag var 2 st och tittade på dem små. hon ville ha en hane så hon blev förtjust i den snygga beiga killen och kommer förhoppningsvis att tinga han. i så fall får han också flytta till sundsvall.
idag har danne och jag i alla fall fixat med köket. fått dit bänkskivan, gips ovanför bänken och fått ordning på vattnet och diskhon och strykigt ett lager med fuktspärr. jätte bra blev det. imorgon ska skåpen upp och ev börja kakla väggarna.
red en sväng på julio också och han var fin:) snart blir det sängen.

ny design!

tack emma för den nya snygga designen. det blev toppen bra!

clinic för sigrid i timrå



ja igår mitt på dagen tog jag med mig louise till timrå ridanläggning för att titta och lyssna på en clinic för sigrid bergåkra-berglund (min fd arbetsgivare) det var en clinic som handlade om träning inför tävling och hon kom med så bra tips och jag var hel fokuserad under 1,5 timme hon pratade och red samtidigt. jag satt typ och red med hela tiden med mina höfter. efterom jag ridit väldigt mkt för sigrid på alla möjlig hästar från inridning till grand prix så förstår jag henne till 100%. vi är väldigt lika vad det gäller hästar, eller det är ju hon som lärt mig tycka om de sorters hästar hon gillar, dvs dem med mkt nerver och som är väldigt känsliga. för att kunna få en häst upp till de höga klasserna så måste den ha väldigt mkt framåtbjudning, helst lite för mkt och att den ska vara pigg och allert och känslig för hjälperna. jag tänkte att det skulle var bra att ta med mig louise för att hon ska lära sig lite och förstå mer vad jag menar när vi är ute och rider och jag har mina lektioner för henne. ju högre utbildad en häst är, dest svårare är den att rida oftas eftersom dem har så många "knappar" att trycka på och man måste vara en erfaren ryttare för att kunna rida den. oftast är en vanlig ridskolehäst enklare att rida för en inte så erfaren ryttare än en läromästare är att rida för dem är inte lika känslig för hjälperna och går inte sidverts bara man flyttar höften en halv cm åt sidan. ja hoppas ni förstår vad jag menar. jag tycker sigrid är super i alla fall och jag längtar tills ja kan börja träna för henne igen med julio.

gud vad jag är tråkig

men just nu denna vecka är det mycket som jobb och renovering av köket, valpar, jack och tequila, hästen och gubben min, så tid till att sitta och skriva här finns lixom inte.
kommer tillbaka men bilder på köket:)

måndag

idag åkte jag och danne först till stan för att danne skulle in på arbetsförmedlingen som danne gruvade sig för. han ville ju absolut inte sätta sig vid en dator för att skriva in sig. men eftersom han tidigare hade gjort det så hade dem hans uppgifter kvar vilket danne blev över lycklig för. efter det for vi till malin och fikade, danne på lernia och sedan till birsta för att titta lite på skåp och handtag till köket, på willys och handlade och sedan äntligen hem. nu har vi ätit och jag ska till stallet för att ta in hästarna:)

tingad

ja nu har de 2 första valp köparna varit här och tittat och dem två som är tingade nu är paddan, alltså den största tigrerade hanen och den ljusa tiken. vaparna kommer att hamna i sundsvall och det känns bra så man kan ha lite koll på hur valparna kommer att ha det. jack var som vanligt överlycklig när dem var här för han älskar ju allt och alla. tequila var lika glad ibörjan ute där dem fick träffas först, men efter en stund när de 5 st som var här och tittad hade klappat och myst med valparna så blev det för mkt för tikkis som började morra lite. inte konstigt när 5 st helt främmande folk kommer och tar i hennes bäbisar och det är ett jäkla surr här hemma. men jag tog ut henne och jack så fick dem träffas igen utanför. nästa gång det kommer valpköpare så ska hundarna få vara ute hela tiden och att köparna får hälsa på henne där. då kommer det nog gå bättre. tur dem var hundmänniskor som alltid haft hund förr som tex eng.bulldog, schäfer och liknande raser så det känns bra att dem förstod hennes reaktion.

valpisarna

             


lite nya bilder på de busga små valparna. ja nu har dem börjat leka för fullt och springer som tusan i lådan:)
tog lite extra bilder på den svart tiken med mest vita tecken till er owe och eva som är sugen på henne. se så fin hon är:)

nämen

inte visse jag att linda eriksson (jakobs kompis) läste min blogg:) trevligt. ja nu blir julio rejält ompysslad och bortskämd. han är sååå fin att rida:) vilka fler är det som läser min blogg?

ridtur och sadel letande



idag har jag suttit framför datorn mest hela dagen och letat efter en dressyrsadel till mig och julio. det finns ju massor av fina men jag måste ju gå lite efter priset och det är så svårt att hitta en fin, bra sadel med rätt storlek till både mig och julio och jag är ute efter en viss sadel till oss. en med djupt säte och med bra stöd för skänklarna och helst ska den vara mörkbrun åt det röda hållet som den här är. letar för fullt efter en sån här begagnad men det är svårt att få tag på då den är ganska ny. men jag har hittat flera liknande också till bra priser som jag mailat om fler bilder på.
vi var i alla fall ute på en tur i skogen och det var riktgt mysigt, synd bara att det var så kallt.
imorgon kommer de 2 första och tittar på valp:)

RSS 2.0