våran jul

ja den såg ut så här: julafton jobbade danne en sväng på dagen. han kom hem vid 15 och då stck vi direkt ut på en skoter tur. hemma igen skulle vi göra lasagne :) inge julmat eller kalle anka här heller. kändes konstigt att inte fira en traditonell jul för det har jag alltid annars gjort sedan jag var liten.
vi satt oss i soffan för att börja titta på arn 2 och då "råkade" det ramla i en massa chips och ostbågar så vi var inte det minsta hungriga. sedan bestämde vi oss för att åka ner till stan och bubbla lite. var ju mysigt och man blev lagomt trött.
på juldagen firade vi våran jul hemma hos svärfar och hans fru. mkt trevligt hade vi och både far och son bjöd på sig själva :) var mkt längesen jag skrattat så mkt och jag har aldrig sett min svärfar så tokig, men man har alltid haft misstanke om att han verkligen kan bjuda på sig själv på detta sätt.
annandagen skulle danne även då jobba och jag fick ju skjusa han på morgonen för han var inte riktigt körklar. jag hade bara druckigt 2 glas vin så det var lugnt.
sen resten av dagarna har vi varit hemma mest och bara myst.
nu ska jag fortsätta baka mina tekakor.





dan före doppare dan

sitter i soffan och myser med mina älskade gofisar :) har även betalat alla räkningar som inte är lika roligt. men tur att man fått det gjort. imorgon jobbar danne några dagar över dagen sen ska vi till svärmor en sväng. på juldagen ska vi till svärfar och extra svärmor (hans fru) ska blir trevligt.
storstädat har jag gjort idag och det är skönt att det är gjort nu.
ska äta lite lunch nu och sedan gå ut med hundarna.
Kram


Birsta

igår kväll kom pappa och hans fru ljudmilla upp och hälsade på. vi hade en trevlig kväll som började med att pappa inte kom upp för backen upp till huset, så han fick backa hela vägen ner och ta ny sats. det är ganska brant backe upp och det hade precis snöat mer än 1 dm. det gick bra till slut och vi gick in och åt en sen middag. lite biljardspelande och öl, sedan en skotertur och även ljudmilla passade på att åka några varv på åker med danne.
en trevlig kväll var det :)
så idag for vi till birsta för pappa skulle köpa en takbox till bilen hans.
först var vi på jula och kollade men åkte sedan till biltema för den takboxen tyckte pappa var snyggare så han köpte den. vi gick ut för att montera dit den för pappa ville ha den fastmonterad direkt och efter att vi jävlats ett tag så konstaterar vi att den inte passar. lite less man var. men pappa har bestämt sig för att inte åka hem utan takbox så vi åker tillbaka till jula och på den takboxen så finns det inga förborrade håll för takboxen så då är det ett nytt problem, men pappa och jag löser det genom att köpa spännband och virra fast den så. blir skit bra till slut :) tack gode gud!
vi tycker sedan att vi är välförtjänt av en trerätters middag så vi åker på kina och äter. mkt gott var det.
dem far hemåt arbrå och danne och jag åker till dannes farmor och äter tårta. blev lagomt mätt :)
nu är vi hemma och jag ska titta på heartbreak hotel.
hadet bra alla!

    

  

mat och bakdag

idag har jag ägnat mkt tid till i köket. började med att göra tekaksdeg som skulle jäsa i 40 min och då undertiden så bakade jag kokostoppar, sedan avslutade jag med en supergod löksoppa med gullök, purjo, buljong och skinkost.
nu kom danne hem precis så han ska få smaka och ge betyg på mina tilltugg :)



hjulingsbus och det härliga livet på landet

Har dålig fantasi nu om vad jag ska skriva om, så jag visar lite bilder på vad vi sysslar med när vi båda är ledig och är på lekhumör. har lite bilder från i oktober en utflykt i skogen med fyrhjulingen. detta är livet att få bo ute på landet och bara köra ut leksakerna från garaget när som helst och bara busa. inte att man sitter i en lägenhet i stan och behöva lasta upp på en vagn och åka till skogen för att kunna busa. nä detta är livet. bara hästen som fattas nu så man bara kan sadla och ta en tur i skogen och på åkern här bredvid i full galopp.




faster

igår skulle danne och hans mamma malin åka till falun till dannes lillsyrra och hälsa på. jag åkte med och blev avsläppt i söderhamn hos min faster kerstin.
kom dit vid 14 tiden och vi snackade och snackade, åt våfflor och gjorde negerbollar som hon säger. jag är lite finare av mig och säger chokladbollar:)
tiden rann iväg och helt plötsligt sa kerstin:
- men min klocka måste gå fel, den står på 23.10?
-ja den är så mkt sa jag.
-VA!! redan så mkt?
-ja tiden går fort när man har trevligt.
-ja verkligen. jag som trodde att den var 20.00
-haha nää.
vi skrattade och skrattade och vid 24 tiden kom danne, malin och jennifer och hämtade mig.
vi sov i malins lägenhet för danne var för trött för att köra ytterligare 5,5 mil till hem för jag kunna ju inte köra. hade ju druckit lite starkvinsglögg ja ;)
vi sov ut imorse och åkte hemåt.
nu har vi ätit efter att ha varit ute på premiärtur med dannes skoter på lederna. men fick ingen bild för när jag skulle ta en så var batterit i mobilen slut. får bli näste gång. hoppas att jag då kan köra min egen skoter för den måste vi först byta boggie på och jag vill att vi ska göra det nu. så jävla kul att åka, men roligare att få köra själv och inte bara sitta med där bak :)

matschema

jag har fixat ett matschema här hemma. då har man koll på vad man ska handla och det blir inte att man står där och funderar på vad man ska hitta på att laga. man hinner alltid förbereda och det är super.
jag har även fixat 2 st tavelhyllor med fina, färgranna kokböcker på.


  

Lördagen

i lördags efter jag slutat att jobba ca kl 21.30 så åkte jag och hämtade danne och hans kompis alex som varit upp och hälsat på. dem hade tagit några öl och bubblat med seppo. vi är där ofta då seppo har tillgång till det då det är ledigt eftersom han hyr ett garage i samma byggnad. mkt trevligt och mysigt är det där med allrum med kök, matplats och en stor 52 tumstv med en hel del kanaler. i spa delen är det även en stor bastu för ca 10 personer. i bubbelkaret är det 6-8 platser. mkt nice tycker jag ;)


  

våra härliga djur

EN BILDER SÄGER MER ÄN TUSEN ORD



     

helgen

så har jag jobbat 14 timmar per dag så jag är rätt nöjd nu. därför jag inte haft tid att skriva. med 5,5 mils resa hem så är det bara att sova direkt när man kommit hem vid ca 23 tiden för att kliva upp kl 6.
nu är jag hemma och har riktigt sovit ut på morgonen här. har inte fått på mig nå kläder eler ätit frukost än efter att varit vaken ca 2 timmar. börjar kurra rejält i magen nu, men nu är det ju lunch snart. blir köttfärssås och pasta tror jag. var längesen jag åt det nu.
blir väll till att ta en promenad med hundarna i skogen och bus i snön bakom huset på åkern: :) härligt att bara ha ca 20 meter till en stor åker från dörren. kan inte bli bättre. jag stortrivs verligen här ute på landet. ska försöka ta lite bilder. det är bara det att solen inte skiner utan att det är ganska muligt. får väll gå ändå. danne jobbar idag.
nu ska jag äta frukost/lunch.
kram

Subluna

Idag ar jag jobbat och vi var på subluna som är en sinnesaktivitet om man kan kalla det så.
det var jätte mysigt, carro njöt verkligen av bollhavet :)


Tequila och lilla Ragnar


Här bor vi

Japp detta är vårat hus. vi trivs jätte bra där. åker och skog runtom. bättre kan det inte bli. hundar och katter trivs mkt bra. bara hästen som fattas nu då. sugen på att köpa en egen men det är så mkr tid som ska finnas då. kanske ska höra med en granne som har ett jätte fint sto på 3 år. ja för hästmys måste jag SNART få.


underbaraste Cortino

tog fram en skiva med massor av kort på mig och cortino från i våras då min vän fotografen anneli tog underbara kort på oss. det är värt så mkt att ha kort att se tillbaka på. nu finns inte kotten med oss längre och jag saknar honom så mkt. han var en underbar häst. alla fina minnen kommer tillbaka nu, de härliga turerna vi hade i skogen tillsammans och de fina och slitsamma träningspassen. dem var underbara och jag önskar att jag fick uppleva dem igen.

puss kotten


   

Äntligen tillbaka

nä nu måste jag ta ut tag med denna blogg igen. många som sagt åt mig att börja skriva igen så dem hänger med om vad som händer i mitt liv då jag har min familj och många vänner på annat håll i landet.

här är allt toppen i alla fall. livet rullar på och jag trivs som firren i vattnet med mina kruttar tequila, jack och lilla ragge :)
jack och ragge växer och växer, blir finare och finare för varje dag.
jack är över 1 dm högre än tequila och börjar se mer och mer ut som en amstaff. lite klen på kroppen bara och ser lite skoj ut med de långa benen, men han är fin och kommer bli finare.

idag har jag varit ledig och myst med kruttarna mina. vi var ut en sväng mitt på dagen och busade på åkern men det blev inte så långvarigt då det var 17 minus, inte riktigt önskad temperatur. det får gärna vara minusgrader och snö nu när det är vinter men ligga mellan 1-7 minus för det är lagomt. inte så skönt att åka skoter heller när det är dessa grader. fint är det ute i alla fall med all snö. det blir så ljust och fint.
efter vi hade varit ute så gick vi in och jag bakade saffrans muffins som blev riktigt lyckade. nu sitter jag  i soffan och har ätit en god kyckling med lite diverse och ris. gott.
nä ska ta och göra lite nytta här hemma nu.

      
   
        

Kram anno

RSS 2.0